Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «EDWARD LEAR & THE IONIAN ISLANDS»



Η οργάνωση αναδρομικής έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο: «Edward Lear & the Ionian Islands», που θα εγκαινιασθεί το Μάιο του 2012 στο Ανάκτορο Μιχαήλ και Γεωργίου, στην Κέρκυρα, ήταν το θέμα συζήτησης που έγινε στο Αναπτυξιακό Κέντρο του Δήμου Κέρκυρας (Φαληράκι), με τη συμμετοχή εκπροσώπου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση των τοπικών αρχών και πολιτιστικών φορέων σχετικά με Έκθεση και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Δημητρίου Βλάστου καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, Γεωργίου Δαυίδ.  Τα δύο αυτά Ιδρύματα, μαζί με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, από κοινού χρηματοδοτούν την Έκθεση.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μία καταρχήν ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς, προκειμένου να διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την περίοδο διάρκειας της έκθεσης, από τις 25 Μαΐου 2012 έως 30 Αυγούστου του ιδίου έτους. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν σα στόχο τη μέγιστη προβολή της διοργάνωσης συνολικά αλλά και την αυξημένη επισκεψιμότητα στην έκθεση από Έλληνες και ξένους.
Το τέλος Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των φορέων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου πλέον θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα υποβληθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της διοργάνωσης.
Στη συνάντηση παραβρεθήκαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών καθώς και των Πολιτιστικών Ιδρυμάτων της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, ο Αντιδήμαρχος Κερκυραίων,  Σπύρος Μωραΐτης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (και νεοεκλεγείσα Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου), Μιράντα Καλδή, η Διευθύντρια των Γ.Α.Κ.-Αρχεία Νομού Κέρκυρας, Σοφία- Αικατερίνη Πανταζή, ο Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, Ιωάννης Πιέρρης, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, Ιωάννης Τριβυζάς, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, Ιωάννης Γραμματικός, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Καποδίστριας», Διονύσιος Ιωάννου, εκπρόσωπος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας, Κατερίνα Μεσημέρη, εκπρόσωποι του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Ηώ Μπούα,  ο Διευθυντής Παραγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, Τάκης Αναγνωστάκος, ο Βρετανός ψυχίατρος, Anthony Stevens καθώς και ο επιχειρηματίας, Σέργιος Βούλγαρης.
   Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός των άλλων, ο τοπικός συντονιστής της διοργάνωσης, Σπύρος Γιούργας αλλά και η καλλιτεχνική Διευθύντρια της διοργάνωσης, Κατερίνα Κοσκινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου