Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ 2013» ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Η τέταρτη μέρα του Πολιτιστικού Τετραημέρου ξεκίνησε με Ιστιοπλοϊκούς αγώνες OPTIMIST  και LAZER 4,7. που διοργανώθηκαν από τον αθλητικό όμιλο Ιθάκης « Η Πρόοδος». Συνεχίστηκε με μια ποιητική συνάντηση στα τυφλά , στο Μορφωτικό κέντρο Ιθάκης. Του Αντώνη Βολανάκη η ιδέα  μιας ανοιχτής δράσης/ συζήτησης / ανάγνωσης με Αμερικανούς και Έλληνες ποιητές με τη συμμετοχή κατοίκων του νησιού.
Οι προσκεκλημένοι ποιητές , που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια ντόπιων, βυθίστηκαν στην κουλτούρα του τόπου και διερεύνησαν δημόσιες δράσεις ποιητικής εμπειρίας και κοινωνικής συνεργασίας. Σκοπός η παρακίνηση σε ένα  διαπολιτισμικό διάλογο ,που ανέδειξε την δυνατότητα της ποίησης να αντικρύσει τα καθημερινά ζητήματα.
Στον πηγαιμό για την Ιθάκη , όπως  ήταν ο τίτλος αυτής της ποιητικής δράσης για την κοινότητα, οι κάτοικοι του νησιού προσκλήθηκαν να  ξαναβρούν την ποίηση ως τον τρόπο επανασύνδεσης με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στη φωτογραφία διακρίνεται στο βήμα ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με ένα παραδοσιακό δείπνο με τοπικά προϊόντα της Ιθάκης, προσφορά του Συλλόγου Γυναικών « Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ». Αθρόα η προσέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών του Βαθέως οι οποίοι κατέκλεισαν τον δρόμο με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό σε νησιώτικο τόνο.
Η επιστροφή στην Ιθάκη 2013 στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία διότι βασίστηκε στον τοπικό εθελοντισμό που είχε σαν αποτέλεσμα την αμέριστη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις αυτού του πολιτιστικού τετραημέρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου