Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΤΕ «ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΟΛΙΝΑΣ»



Οι εξαιρετικότατες φωνητικές ικανότητες της Μαριλιάνας Ρηγοπούλου στο cd «Τα Ποτά Της Παολίνας» αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι την κατατάσσουν μεταξύ των μεγάλων τραγουδιστριών - ερμηνευτριών που υπηρετούν το έντεχνο τραγούδι με σεβασμό και συμβάλλουν στον πολιτισμό. Δεν είναι μόνο η Μαριλιάνα Ρηγοπούλου μια πολύ σημαντική τραγουδίστρια - ερμηνεύτρια, αλλά και μια ξεχωριστή προσωπικότητα που διακρίνεται για το ήθος της και το εκπαιδευτικό της έργο. Σ' αυτή τη δουλειά ξεδιπλώνει και το στιχουργικό της ταλέντο, με  δικούς  της στίχους σε δύο τραγούδια.
Για την διαφορετικότητα αυτή που χαρακτηρίζει τόσο την προσωπικότητά της όσο και τη φωνή και την ερμηνεία της, η οποία διαφοροποιείται απ' τις συνηθισμένες φόρμες έκαναν κοινωνό αυτής της δουλειάς τον ανεξάντλητο Ιθακήσιο δημιουργό - στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη, του οποίου το έργο πραγματικά κοσμεί την ελληνική δισκογραφία, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του και μαζί δίνουν νέα πνοή, άλλη αντίληψη στα δρώμενα του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού.

Το cd αυτό κινείται σε δρόμους μυστηριακούς, πέρα και πίσω απ' το προφανές όπου τα πρόσωπα απελευθερώνουν τη ζωή τους, τις μύχιες σκέψεις τους και μας οδηγούν στις απαντήσεις των προσωπικών μας αναζητήσεων. Άλλωστε δεν υπάρχουμε μόνον εμείς. Εκεί έξω ένας άνεμος φυσάει ανελέητος και σκεπάζει με σκόνη πρόσωπα χαμένα στην ανωνυμία και το χάος μιας δύστροπης εποχής. Αυτά μας μιλούν στον ύπνο μας και μας ελέγχουν για την ακηδία μας. Την αδιαφορία μας. Ας πάμε ένα ταξίδι στα ρημαγμένα τοπία τους και ας τα συναντήσουμε. Είμαι σίγουρος πως ξέρουν πόλεις, ατραπούς και υπόγεια που εμείς δεν γνωρίζουμε. Αυτά τα πρόσωπα ανασαίνουν άλλα αρώματα.

Σ' αυτούς τους υπαρξιακούς δρόμους, σ' αυτές τις υπόγειες διαδρομές ψυχής και πνεύματος, συμπορεύθηκαν σπουδαίοι μουσικοί δημιουργοί, που πλαισίωσαν με τις μελωδίες τους, τους καινοτόμους στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη  και ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τη μοναδικότητα της φωνής και έργου.
Γιάννης Ζουγανέλης συνθέτης-συνδημιουργός μαζί με τον Θαλή Τριανταφύλλου. - Γιάννης Θεοδοσόπουλος προσθέτει κι αυτός την υπογραφή του. - Μιχάλης Μιχαηλίδης συνθέτης, Μίμης Αναγνώστου στιχουργός.

Οι ηχογραφήσεις - μίξεις - mastering πραγματοποιήθηκαν στο studio Aeolia του Μιχάλη Νικολούδη, ο οποίος είχε την όλη επίβλεψη και ενορχήστρωση της δισκογραφικής δουλειάς, την οποία επιμελήθηκε δίνοντας έτσι ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα. Η κυκλοφορία του cd είναι των μουσικών εκδόσεων ΣΕΙΣΤΡΟΝ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποτελεί ανάγκη επιβεβλημένη το cd «ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΟΛΙΝΑΣ» της Μαριλιάνας Ρηγοπούλου - Μιχάλη Μπουρμπούλη να ακουστεί απ' όλα τα  μέσα ώστε να αγαπήσουμε το πραγματικό - ελληνικό τραγούδι που το έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σήμερα. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Αεράκης, Δαιδάλου 37, Τηλ.: 2810225758 / Fax: 2810227920 www.aerakis.net / info@aerakis.ne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου