Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΘΑΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ


ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ… ΜΑΓΕΙΑ!!!!!
Η συνεργασία των δύο μουσικών συνόλων - της Φιλαρμονικής του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης και της αντίστοιχης του Μουσικού Σχολείου Λευκάδος - στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση ταξίδεψε στην κυριολεξία το κοινό. Η αίθουσα του Μορφωτικού Κέντρου Ιθάκης πλημμύρισε από την προσέλευση των συμπατριωτών μας. Δημιούργησαν μία ζεστή ατμόσφαιρα, συμμετείχαν ενεργά, καταχειροκρότησαν και επιδοκίμασαν αυτή την όμορφη και πρωτότυπη πρωτοβουλία. Με τη συμπεριφορά τους άφησαν παρακαταθήκη για το μέλλον και απέδειξαν ότι πλέον ωρίμασε η ανάγκη και οι συνθήκες για να εξελίξουμε την παραστατική μας διαδικασία και να επικοινωνήσουμε με το κοινό μ' έναν άλλο τρόπο, πιο άμεσο και πιο διαδραστικό.

Η εμπιστοσύνη που μας επέδειξε ένας άριστος μουσικός, εκπαιδευτικός και μαέστρος όπως ο κύριος Έκτορας Μερκούρης αποτελεί για μας μεγάλη τιμή. Προσκληθήκαμε μάλιστα τόσο από το Μ.Σ.Λ. όσο και από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης να συνδιοργανώσουμε συναυλία τον ερχόμενο Μάιο στην πόλη της Λευκάδας. Το επίπεδο και η ποιότητα των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων του Μ.Σ.Λ. είναι τέτοια που δημιουργούν προηγούμενο, ιστορία και υπερηφάνεια για τους αγαπητούς γείτονες Λευκαδίους.

 
Ο ιδιαίτερος αυτός συνδυασμός μαέστρων Έκτορα Μερκούρη και Γιώργου Κυριακίδη , μουσικών και κοινού έφερε αυτό το σπάνιο αποτέλεσμα. Ύμνησε την απέριττη και απέραντη ομορφιά της θάλασσας και των νησιών του Ιονίου και υπενθύμισε ότι στη δυτική θάλασσα της Ελλάδας υπάρχει ένας πολιτισμικός «στόλος».
Σας ευχαριστούμε
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου