Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΙΘΑΚΗΣΙΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ




Τα ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ και το ITHACANEWS μοιράζονται μαζί σας την σκέψη να συγκεντρώσουν σ’ ένα τόμο τους Ιθακήσιους του Πνεύματος, της Τέχνης και της Επιστήμης, καθώς και μια πλήρη βιβλιογραφία που θα περιέχει τα βιβλία που έχουν γραφτεί από Ιθακησίους αλλά και αυτά που αναφέρονται στο νησί της Ιθάκης και τους Ιθακήσιους δημιουργούς. Μια εργασία αρκετά δύσκολη, αφού όλη αυτή αυτή πνευματική δύναμη, είναι διασκορπισμένη σε όλο τον κόσμο. Μια δύναμη όμως που από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τον μικρό πληθυσμό των Ιθακησίων όχι μόνο στο νησί της Ιθάκης αλλά και όπου γής.
Σε επόμενη επαφή μας θα σας παραθέσουμε κατάλογο με τα ονόματα των Ιθακησίων που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα και έχουν να επιδείξουν δραστηριότητα στα γράμματα στις τέχνες και στις επιστήμες.
Για το λόγο αυτό κάνουμε μια πρώτη έκκληση, μέσα από εδώ σε όλους όσους ασχολούνται με τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες να ανταποκριθούν, στέλνοντας μας φωτογραφία, βιογραφικό, κατάλογο των έργων τους ώστε να συμπεριληφθούν  στην εργασία αυτή. Ακόμη κάνουμε έκκληση σε κείνους που
τυχόν γνωρίζουν άτομα που διαπρέπουν, κυρίως στο εξωτερικό, να μας ενημερώσουν η να μας φέρουν σε επαφή με οποιονδήποτε τρόπο με συγγενικά τους πρόσωπα ιδιαίτερα για όσους συμπατριώτες δεν βρίσκονται στη ζωή.
Ευελπιστούμε ότι μόνο με τη συμβολή τη δική σας θα επιτύχουμε το στόχο μας για μiα όσο πιο γίνεται ολοκληρωμένη έργασία.
Περιμένουμε τη δική σας ενημέρωση ηλεκτρονικά στο tkaravias@ithacanews.gr, η info@ithacanews.gr, η ταχυδρομικά στη δνση Τηλέμαχος Καραβίας, 28300 Ιθάκη. η τηλεφωνικά στο 6976915475.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου