Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

H «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ





Αφιέρωμα στην “Ομάδα Καβάφης” του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου έκανε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστραλίας «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», εν όψει της προσεχούς εμφάνισής της στο Θέατρο Enmore του Σίδνεϊ. Τo μουσικοποιητικό της αφιέρωμα στον σπουδαίο Αλεξανδρινό, οικουμενικό μας ποιητή, Κωνσταντίνο Καβάφη, θα παρουσιάσει στην Αυστραλία η «Ομάδα Καβάφης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου.

Στο Θέατρο Εnmοre του Σίδνεϊ στις 29 Μαρτίου 2015, ώρα 6 το απόγευμα, και στο Μαrion Culture Centre της Αδελαϊδας, στις 31 Μαρτίου, ώρα 8 το βράδυ.
Στην παράσταση του Σίδνεϊ θα παρευρεθεί και ο Αυστραλός Oliver Zammit με τη σύζυγό του Rosemarie. Όπως είναι γνωστό, ο Oliver είχε δωρίσει και μεταμοσχεύθηκαν σε 5 Έλληνες λήπτες τα όργανα του λατρεμένου γιου του Dujon, τον οποίο σκότωσαν μπράβοι της Μυκόνου στις 28 Ιουλίου του 2008.

Αυτόν τον έξοχο πατέρα είχε προσκαλέσει και βραβεύσει στη Σύρο κατά την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, στις 16 Ιουνίου 2009, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου και ο πρόεδρός του Μπάμπης Κουλούρας, σκηνοθέτης και επικεφαλής της «Ομάδας Καβάφης» Από τότε ο Μπάμπης και ο Oliver είναι φίλοι κι αδελφοί και θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην Αυστραλία ύστερα από 7 χρόνια…

Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η «Ομάδα Καβάφης» με εμπνευστή τον Μπάμπη Κουλούρα, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 και από τότε ταξιδεύει με την ποίηση του μεγάλου οικουμενικού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
Η παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στο έργο του. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επόμενοι προορισμοί Λονδίνο, Κύπρος, Ηρώδειο, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Πάτμος, Κέα, Κύθνος και αλλού.

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Βαγγέλης Αραγιάννης, Ρεγγίνα Σοφού, Γεωργία Λίτσα, Ζαννής Μαραγκός, Ανδρέας Αναγνωστόπουλος και Μάκης Πρίντεζης.
Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλλει από στήθους ποιήματα του Καβάφη ενώ η Νικολέττα Ρούσσου-Κουλούρα αφηγείται στιγμές από τη ζωή και το έργο του ποιητή, γνώμες, κριτικές και παραθέτει κάποιες σύντομες-απαραίτητες αναλύσεις ποιημάτων του.

Ερμηνεύονται 12 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη.
Στην ερμηνεία των τραγουδιών είναι η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και η Ελπίδα Γαδ. Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κουλούρα.
Η παράσταση διαρκεί 1.40' ώρα περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της παράστασης, δημοσιεύματα, video και φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της Ομάδας «Καβάφης» http://www.kavafis-syros.blogspot.gr/ (link is external) καθώς και στο yοutube”.

Πηγή: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου