Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΙΣΜΗΝΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΜΕΣΑ ΖΩΝΤΕΣ»



Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι, με τον τίτλο «ΜΕΣΑ ΖΩΝΤΕΣ» και με κοινό παρονομαστή την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, τη σχέση του με τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τον συνάνθρωπό του, επτά εικαστικοί καλλιτέχνες: Μαργαρίτα Βασιλάκου, Βασίλης Γέρος, Αθηνά Κανελλοπούλου, Νίκος Κασκούρας, Ισμήνη Μπονάτσου, Γιάννης Στεφανάκις και Δημήτρης Φόρτσας, μέλη της ομάδας ΤΕΧΝΟΠΑΙΓΝΙΟΝ art group» καθώς και ο ποιητής Κώστας Λιννός, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος εγκαινιάζουν την έκθεση με έργα τους στον φιλόξενο χώρο των εκδόσεων «Γαβριηλίδης», στο art bar ποιήματα και εγκλήματα (Αγίας Ειρήνης 17 στο Μοναστηράκι, τηλ. 210/3228839)

Στο πλαίσιο της έκθεσης στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ποιητική βραδιά με την συμμετοχή των ποιητών: Άννα Γρίβα, Πάνος Κυπαρίσσης, Κώστας Λιννός, Αλέξιος Μάινας, Θεόδωρος Μπασιάκος, Έλενα Πολυγένη, Γιώργος Χ. Στεργιόπουλος και Γιάννης Δ. Στεφανάκις.
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς θα έχει η Ανθούλα Δανιήλ

Επίσης παράλληλα με την έκθεση, στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Η αναγκαιότητα ύπαρξης των ομάδων τέχνης σήμερα».
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Βάσω Κυριάκη (εικαστικός), Γιάννης Μπέσκος (φωτογράφος), Χρόνης Μπότσογλου (ζωγράφος) και Γιάννης Δ. Στεφανάκις (εικαστικός).

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Απόγονοι των Αέρα Πατέρα».
Παίζουν οι μουσικοί Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Τζίμης Ευθυμίου, Κώστας Κοκκαλιάρης, Διονύσης Γυαλινός, Σπυράκος Βαθύς και Αντώνης Διευθυντής.

Η ομάδα «ΤΕΧΝΟΠΑΙΓΝΙΟΝ art group», η οποία δημιουργήθηκε το 2015 με το κείμενο που ακολουθεί δίνει το στίγμα της, προσπαθώντας να αυτοπροσδιοριστεί.

Εάν η ποίηση είναι λαλούσα εικόνα, και η ζω-γραφική λόγος κρυμμένος, τότε τα «Τεχνοπαίγνια» του Σάμιου του Ροδίου και τα «καλλιγραφήματα του Απολλιναίρ είναι προάγγελος συνύπαρξης των τεχνών. Είναι κάτι που ευτύχισε στα κινήματα και στις ομάδες των αρχών του 20ου αιώνα. Εμείς, μια ομάδα φίλων με διαφορετικές καταβολές ιδιοσυγκρασίας σκέψης αλλά και εικαστικού προσανατολι-
σμού, ποιητικού λόγου, καθώς και γενικότερα αντιμετώπισης της τέχνης, έχουμε έναν κοινό παρανομαστή. Ψάχνουμε μέσα από την ομαδικότητα αξίες που τείνουν να χαθούν, όπως συμπόρευση, συντροφικότητα και αλληλεγγύη.
Κάτω από τον τίτλο Τεχνοπαίγνιον, (αρχικός τίτλος του βραχύβιου περιοδικού με υπότιτλο «Η διαρκής ποίηση στην τέχνη») βάζουμε ένα στοίχημα: μέσα από τις όποιες αντιθέσεις μας να συνυπάρξουμε σαν ομάδα με εκθέσεις και άλλα δρώμενα, με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα καλλιτεχνικά συμβάντα του καιρού μας.

Με την έκθεση και τις εκδηλώσεις «Μέσα Ζώντες» η ομάδα Τεχνοπαίγνιον art group εγκαινιάζει την ουσιαστική της παρουσία στο χώρο της τέχνης.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και μπορείτε να την επισκέφτεστε καθημερινά από τις 9:00 π. μ. έως τις 9:00 μ. μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου