Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η "ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΕΧΝΗΣ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ UNIVERSITY OF LEEDS



Από τις 20 Μαρτίου αρχίζει η έκθεση-εγκατάσταση ART INVASION του εικαστικού και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας - School of Physics and Astronomy, University of Leeds, U.K.
Τα έργα της έκθεσης εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης από τις επιστημονικές ανακοινώσεις των διεθνών Συμποσίων Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής, που είχε παρακολουθήσει από το 2013-2016 στο Παλαιό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Η ενασχόληση του Κώστα Ευαγγελάτου με την εννοιακή εικαστική έκφραση που βαίνει σε νέα εκφραστικά πεδία με αφορμή επιστημονικά θεωρήματα και νέες ερευνητικές διατυπώσεις ξεκίνησε χρόνια πριν κατά τη διάρκεια των εικαστικών και θεωρητικών σπουδών του στη Νέα Υόρκη. Από τότε έχουν παρουσιαστεί ατομικές εκθέσεις με έργα του που ανήκουν στη μεγάλη ενότητα των Συλλήψεων - Conceptualizations καθώς και εκδόσεις τέχνης, portfolioς με αναλυτικά κείμενα. Η νέα σειρά έργων του είναι καρποί και της σύγχρονης αισθητικής του αναζήτησης με δεδομένα της επιστημονικής έρευνας και ιδιαίτερα τις τοπολογικές φάσεις της ύλης.


Το θέμα αυτό που είναι και το κεντρικό πεδίο της  επιστημονικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, και θεωρητικό αντικείμενο μελέτης των Συμποσίων στο Παλαιό Πανεπιστήμιο-Μουσείο Αθηνών, διέπει τα ιδιότυπα εικαστικά εκθέματα.

Η ART INVASION του Κώστα Ευαγγελάτου θα πραγματοποιηθεί από 20-27 Μαρτίου 2017 στη Σχολή Φυσική και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Leeds με την εποπτεία του αρμόδιου καθηγητή Φυσικής Jiannis k. Pachos, την σύμπραξη μεταπτυχιακών φοιτητών κβαντικής τοπολογίας, διαδραστικές μεθόδους επικοινωνίας και διαλέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου