Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΤΟ SARISTRA FESTIVAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ LINE UP



Το Saristra Festival επιστρέφει στο «χωριό-φάντασμα» με ένα μοναδικό line up. Larry Gus, Acid Baby Jesus, Κωνσταντίνος Βήτα, Nightstalker και όχι μόνο, σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής σκηνής, ανάμεσα στα ερείπια ενός εγκαταλειμμένου χωριού της Κεφαλονιάς.

Για πολλούς, η Κεφαλονιά είναι συνδυασμένη με τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, τις ατελείωτες βουτιές στις παραλίες της για όλα τα γούστα, από πλατιές και αμμουδερές, μέχρι χωμένες σε δασώδεις κολπίσκους, την λίμνη της Μελισσάνης, τη ρομπόλα και τα μαντολάτα και κάποιοι σίγουρα θα θυμούνται και το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι με τον Nicholas Cage και την Penelope Cruz που γυρίστηκε στην περιοχή της Σάμης. Μερικά χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό των Παλιών Βλαχάτων, το λεγόμενο «χωριό-φάντασμα», απόκοσμο και εγκαταλελειμμένο ύστερα από το σεισμό του 1953, με τα χαλάσματα να δίνουν την αίσθηση ότι ξεπήδησαν από σκηνικό του Game of Thrones ή από το σύμπαν του Tolkien. Μικρά σπιτάκια, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι, τα παλιά χωμάτινα δρομάκια, είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης σήμερα στα Παλιά Βλαχάτα.

Ένα χωριό που κάθε καλοκαίρι εδώ και πέντε χρόνια, αποκτά ξανά ζωή για 3 ημέρες και φιλοξενεί ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής σκηνής, το Saristra Festival (Σαρίστρα είναι το ιστορικό όνομα της πλατείας του χωριού). Ένα πολύ ιδιαίτερο event που ανάμεσα στα – σαν κινηματογραφικό σκηνικό- χαλάσματα διοργανώνει με δωρεάν είσοδο συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές ακόμα παράλληλες δράσεις. Από τη σκηνή του Saristra Festival έχουν περάσει τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής (Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Last Drive, Μόνικα, Φοίβος Δεληβοριάς, Planet of Zeus, Vassilikos, Marsheaux κ.α.), καθώς και καλεσμένοι από το εξωτερικό όπως η ελληνοαμερικανίδα Eleanor Friedberger και οι Τούρκοι She Past Away.

Επίσης είναι ένα φεστιβάλ που φροντίζει να ανανεώνεται κάθε χρόνο, επιλέγοντας ως επί το πλείστον ονόματα που δεν έχουν ξανά-εμφανιστεί στη σκηνή του, στήνοντας ένα στιβαρό line-up τόσο με καταξιωμένα όσο και με ανερχόμενα συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

Στην σκηνή του φετινού Saristra θα ανέβουν λοιπόν οι: Κωνσταντίνος Βήτα, Larry Gus, Acid Baby Jesus, Nightstalker, Theodore, drog_a_tek, A Victim Of Society, Prins Obi & The Dream Warriors, Vagina Lips,The Βonnie Νettles, Hand & Leg, Bedouin και Dury Dava, ενώ μένει να ανακοινωθούν και τα ονόματα των DJ που θα κλείνουν τις βραδιές με after live events.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Παρασκευή 4 Αυγούστου
Κωνσταντίνος Βήτα
Theodore
drog_a_tek
Dury Dava

Σάββατο 5 Αυγούστου
Nightstalker
A Victim Of Society
Prins Obi & The Dream Warriors
Bedouin
Vagina Lips

Κυριακή 6 Αυγούστου
Larry Gus
Acid Baby Jesus
The Βonnie Νettles
Hand & Leg

www.facebook.com/SaristraFestival

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΦΙΞ

VIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου